/ 07 Feb

Wat is employability?

Employability is de mate waarin iemand in staat is om zijn of haar huidige vaardigheden en ervaringen te gebruiken om een ​​baan te vinden en te behouden, evenals om zich aan te passen aan veranderende werkomgevingen en eisen. Het is een belangrijke factor voor werkgevers bij het nemen van beslissingen over werving en selectie en voor werknemers die hun loopbaan willen verbeteren of veranderen.

Een persoon met hoge employability beschikt over relevante vaardigheden, kwalificaties en ervaringen, en is flexibel, leergierig en communicatief vaardig. Dit maakt hem of haar aantrekkelijk voor werkgevers en beter uitgerust om veranderingen in de arbeidsmarkt aan te kunnen.

Employability is niet alleen afhankelijk van de vaardigheden en kwalificaties van de werknemer, maar ook van de arbeidsmarkt en de economische situatie. Het is daarom belangrijk om je employability continu te blijven verbeteren door bijvoorbeeld trainingen te volgen, werkervaring op te doen en je netwerk uit te breiden.

In de huidige snel veranderende wereld van werk is employability steeds belangrijker geworden. Werknemers die zich bewust zijn van hun employability en er actief aan werken, zullen beter in staat zijn om hun loopbaan te beheersen en aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Hoe bereik je employability?

Employability is de vermogen om op de arbeidsmarkt aantrekkelijk te zijn en werk te vinden en te behouden. Hier zijn enkele manieren om uw employability te verbeteren:

  1. Opleidingen en bijscholingen: Volg opleidingen en bijscholingen om uw vaardigheden en kennis up-to-date te houden en nieuwe vaardigheden te leren. Dit laat werkgevers zien dat u bereid bent om te groeien en te leren.
  2. Netwerken: Bouw uw netwerk uit en maak connecties met mensen in uw branche. Dit helpt u om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en nieuwe kansen te ontdekken.
  3. Volg uw passie: Werk aan uw passie en ontdek nieuwe interesses. Dit maakt u enthousiaster en gepassioneerder over uw werk, wat werkgevers aantrekt.
  4. Flexibiliteit: Wees flexibel en bereid om uit uw comfortzone te stappen. Dit maakt u aantrekkelijk voor werkgevers die op zoek zijn naar mensen die nieuwe uitdagingen aan willen gaan.
  5. Werkervaring: Zoek werkervaring op, bijvoorbeeld door stage te lopen of vrijwilligerswerk te doen. Dit vergroot uw kans op werk en geeft u de kans om nieuwe vaardigheden te leren.
  6. Online aanwezigheid: Bouw uw online aanwezigheid op, bijvoorbeeld door een LinkedIn-profiel op te stellen of een eigen website te creëren. Dit laat werkgevers zien wie u bent en wat u te bieden heeft.
  7. Positieve houding: Wees positief, enthousiast en gedreven. Werkgevers willen graag mensen in dienst nemen die positief zijn en vol energie zitten.

Employability is een belangrijk aspect van uw carrière en het is belangrijk om hierin te investeren. Door opleidingen te volgen, uw netwerk uit te breiden, flexibel te zijn en uw passie te volgen, kunt u uw employability verbeteren en uw kansen op werk vergroten.

Conclusie

In conclusie is employability een belangrijke vaardigheid voor iedereen die op de arbeidsmarkt actief is of wil zijn. Het betekent dat u in staat bent om uw vaardigheden en ervaring up-to-date te houden, flexibel bent en bereid bent om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dit maakt u aantrekkelijker voor werkgevers en verhoogt uw kans om op de lange termijn werk te vinden en te behouden. Het is belangrijk om te investeren in uw eigen employability door bijvoorbeeld opleidingen te volgen, deel te nemen aan bijscholingen en uw netwerk uit te breiden. Op deze manier kunt u zich blijven ontwikkelen en uw carrière uitbouwen.

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Bewustebedrijvengids.nl